Værftets Madmarked nyt medlem af Helsingør Cityforening

Værftets Madmarked åbnede festligt den 4. maj i den gamle skibsværftshal nr. 21 med åbningstale af borgmesteren, Helsingør Pigegarde og rockmusik fra scenen. Madmarkedet blev samtidig medlem af Helsingør Cityforening.

 8 lokale investorer har muliggjort visionen. Med Kim Nielsen som direktør, Rikke Juel som daglig leder, Morten Friis som souschef. Konceptudvikleren bag Værftets Madmarked hedder Christian Astorp. Han står også bag Kødbyens Mad & Marked og Aarhus Street Food.

 Der er nu 14 stadeholdere på plads i hal 21, og blandt de farverige boder og food trucks kan nævnes The Fish Project, der laver fish ’n chips og mixed seafood, som får englene til at synge. Fuego Street Food bringer argentinske fornemmelser til Helsingør. Curry Nation serverer asiatisk street food fra Thailand, Indien, Vietnam og Pakistan. Food Nation serverer burgers med pulled duck, oksekød, kylling eller vegetar. Crepes a la Cart har taget pandekagebagningen til et nyt niveau. JFK Coffee & Juice Factory har alt det lækre, som også kendes fra adressen på Stengade. Og bag en af de seneste food trucks, der er flyttet ind i hallen, står Adamsens Fisk fra Gilleleje. Baren står Madmarkedet selv for, og der er stadig ekstra pladser til pop up-stader, som lokale madeksperter kan leje sig ind på i weekender eller et par dage ad gangen og fremvise deres ekspertise inden for madverdenens mangfoldigheder såvel som enkeltheder – bare det har den rette street-kvalitet. Madmarkedet kan kontaktes på mailadressen<<info@vaerftetsmadmarked.dk>>.

Der stilles store krav til vand, strøm, kloakering, udluftning mm, når der etableres gadekøkkener i en gammel skibshal. Der har været en del spændende udfordringer i den korte etableringsfase, som har kostet kræfter, fortæller daglig leder Rikke Juel. Men nu er der lys for enden af tunellen, og der er tid til at skabe det, der skal til for at gøre Værftets Madmarked til stedet hvor unge, ældre og børnefamilier kan hygge sig og have det sjovt.

Der vil henover sommeren være DJ eller livemusik fredag-lørdag, tirsdagstoner med jazz, Foody banko om onsdagen og film om torsdagen. Der er en street bane klar i hallen ved siden af, som alle gæsterne kan benytte gratis – med fodboldbane, basket- og bordfodbold, og på sigt en klatrevæg og skater ramper. Uden for er ved at blive etableret udendørs pavilloner og sandkasser til de små, mens petanque banerne allerede er i brug.

Kontoret gemmer sig et sted i hallen bag en unavngiven plankedør, og her arbejdes der ofte i døgndrift, fortæller Rikke Juel. Der er 40 ansatte på hel- eller deltid, så tidsplaner er absolut en del af det daglige arbejde.

Vi vil gerne have, at alle kommer og hygger sig, mens de får en god madoplevelse, siger Rikke, og vi vil gerne lægge hus til alle slags fester. Fra firmafester over events for kultur, sport og erhverv til private fester. Alle skal synes, det er sjovt og dejligt at være her. Vi har normalt åbent kl. 11-21 tirsdag, onsdag, torsdag og søndag. Fredag og lørdag er der åbent fra kl. 11-22.