Jul i Helsingør City 2017

Under overskriften JUL I DEN GAMLE FÆRGEBY HELSINGØR sætter Helsingør Cityforening fra lørdag den 2.  december alle sejl til med et stort julemarked på Axeltorv med ca. 40 boder for at skabe julestemning og opmærksomhed om vores by. Ved julemandens ankomst, søndag den 3.12. har der tidligere været kritik af tidspunktet for at julemandens tidlige ankomst, hvilket har medført, at der ikke har være ret mange mennesker i byen i butikkernes åbningstid. Derfor et tidspunktet i år rykket til kl. 16.00.

For at motivere kunderne til at gå gennem gaderne før julemandens ankomst, vil der blive en publikums konkurrence søndag den 3. december, hvor vi vil opfordre alle vores medlemsbutikker til at gøre en ekstra indsats for at julepynte butik og vinduer. I butikkerne udleveres en stemmeseddel, hvor kunderne kan stemme på den butik, de synes har den flotteste og mest julede udsmykning. Stemmesedlen skal afleveres i en boks på Axeltorv i forbindelse med juletræstændingen kl. ca. 16.00. Vinderen udtrækkes af julemanden når træet er tændt. Præmien er et luksus weekendophold for 2 personer på Strand- og Badehotel Marienlyst med overnatning, middag og casino mm.   Det vil fremgå af stemmesedlen, at man kun kan stemme på 1 butik og kun med 1 stemmeseddel. For at modtage præmien SKAL vinderen være tilstede på torvet. Præmien for den butik, der har fået flest stemmer, er en middag for ejer og personale for op til 6 personer hos Restaurant Madam Sprunck.

For at give gaderne i City ekstra julestemning, tilbyder vi hermed et gratis juletræ med fod og lyskæde til alle medlemmer af Cityforeningen, der har vinduesfacader i City. Træerne vil skabe ekstra julestemning uden for butikkerne i City i hele julemåneden. Juletræerne skal tages ind om aftenen, og butikkerne sørger selv for evt. udskiftning af batterier til lyskæderne. Også butikker, der ikke er medlem af Cityforeningen, får mulighed for at få et juletræ. Prisen er kr. 200. Interesserede skal blot sende en mail til Info@helsingorcity.dk med ønsket om juletræ, butiksnavn, adresse, telefonnummer og kontaktperson. Cityforeningen kommer rundt til ikke medlemmer og modtager betaling på forhånd mod kvittering. Spejdernes Prins Hamlet gruppe bringer juletræerne ud lørdag den 2. december.

Jul på Axeltorv: Lørdag den 2.12 og søndag 3.12 vil Kram Event ved Jens Rasmussen stå for julemarkedet på Axeltorv efter en aftale indgået med Helsingør Kommune og Cityforeningen. De 2 følgende lørdage og søndage vil det være Cityforeningen der står for arrangementerne. Som noget nyt og spændende har vi arrangeret et juleloppemarked, hvor private personer vil tilbyde brugt julepynt, hjemmelavede julegaver og andre julerelaterede ting, som man forventer at finde på et juleloppemarked. Cityforeningen stiller gratis 15 røde hytter til rådighed for deltagerne. Til at forestå alt det praktiske, ikke mindst booking af deltagere, har vi allieret os med Pernille Riis, som i sommermånederne sørger for loppemarkedet på Simon Spies Plads. Der har allerede været så stor interesse for juleloppemarkedet, at hytterne er udsolgt i begge weekender. Der er oven i købet ventelister. Pernille sørger desuden for meget andet, bl.a. ponyridning og bondegårdsdyr m.m. til børnene.

I de tre sidste adventsweekender vil spejdernes Prins Hamlet Gruppe desuden stå for salg af juletræer og vil også sørge for ekstra julestemning ved salg af varm kakao, pandekager, juledekorationer og pyntegran. Helsingør kommune har separat arrangeret, at der også vil være salg af juletræer på Axeltorv på hverdage.   For at skabe ekstra liv og stemning på Axeltorv vil vi i år opfordre cafeer og restauranter omkring torvet til at flytte mad og drikkesalg ud på fortovet i weekenderne.

Der vil også være juleaktiviteter på hverdage, for eksempel er der Lanterneoptog med musikskolens små elever, der synger Lanternesangen i gaderne Bjergegade og Stengade fredag den 1. december med start fra Kulturværftet kl. 16.30.

Desuden har musikskolen Luciaoptog i gaderne Stjernegade og Stengade med ca. 25 piger “Børnekor Stjerneskuddene” onsdag den 13. december fra kl. 16.30. Start ved Kunstgalleriet, Sudergade 16.
Aflyses i tilfælde af meget dårligt vejr.

Begge arrangementer er i samarbejde med Cityforeningen. For flere informationer om ”Jul i den gamle færgeby Helsingør” udkommer Cityforeningens årlige julekatalog mandag den 20. november, hvor den vil blive omdelt i samtlige butikker og cafeer i City m.m. Yderligere information: Helsingør Cityforening  info@helsingorcity.dk